نان و برنج در وعده های غذایی همه ما ایرانی ها بسیار مهم است، بنابراین برای هر آشپزی مهم است که برنج معطر و خوشمزه ای را که در مهمانی ها و مجالس سرو می شود، بپزد، در این مقاله به قسمت خیساندن برنج برای بهتر شدن آن می پردازیم.
1- به نوع برنجی که می خرید توجه کنید زیرا هر نوع برنج زمان خیساندن و پخت متفاوتی دارد. به طور کلی برنج انواع مختلفی دارد از جمله برنج سفید، برنج قهوه ای، برنج باسماتی، برنج سیاه، برنج قرمز، برنج سوشی و برنج که در بین همه موارد برنج سفید، وحشی است که مقام اول را به خود اختصاص می دهد.
برنج سفید نیز بستگی به نوع برنج ایرانی و خارجی خریداری شده دارد، برنج خارجی باید بیشتر خیس بخورد و آب پز شود، در عوض برنج ایرانی را کمتر خیس کرده و بجوشانید، بنابراین دانستن دقیق نحوه و زمان خیساندن نوع آن بسیار مهم است.
از برنج خریداری شده و از فروشنده بخواهید که همه موارد فوق را بداند.
2- به قدمت و تازگی برنج توجه کنید چون برنج کهنه رطوبت ندارد و سفت است و می توانید آن را تا 4 ساعت خیس کنید اما برنج تازه چون کاملا خشک نشده برای پخت مناسب نیست.
و در دانه برنج رطوبت وجود دارد، اگر باید آن را بپزید، آن را کمتر از یک ساعت خیس کنید تا برنج بپزد و در آخر خشک نشود.
3- خیساندن برنج می تواند از چند ساعت تا چند روز باشد زیرا بستگی به اندازه برنج دارد، اگر برنج شما زیاد باشد نیاز به خیساندن بیشتری دارد پس به سایز برنج دقت کنید.
4- در مرحله خیساندن، طرز پخت برنج بسیار مهم است. اگر برنج را به روش آبکش میپزید، در حین خیساندن برنج باید ۲ اینچ آب روی آن باشد. خیر
5_ برای خیساندن برنج یادتان باشد از آب ولرم تا گرم استفاده کنید و هرگز از آب خیلی سرد یا خیلی گرم استفاده نکنید زیرا برنج شما خورده یا له می شود.
6- خیساندن برنج بسیار مهم است زیرا حجم برنج را زیاد می کند، برنج را طولانی می کند و دانه ها را نرم می کند، اما نکته مهم این است که در زمان خیساندن برنج به آب نمک اضافه کنید، زیرا نمک باعث می شود برنج شما نشکند. برنج خود را هم نخورید سرخ می شود و همچنین در حین پخت شل نشوید.
7- برنج را به مقدار زیاد نباید بیش از 5 روز در آب خیس کرد زیرا در این صورت قابل پخت نیست.
8- اگر وقتی برنج را خیس کردید پختن آن را متوقف کردید، آب آن را کاملاً آبکش نکنید زیرا برنج تیره و سیاه می شود و همچنین آن را با آب زیاد در یخچال قرار ندهید زیرا برنج در این حالت له می شود. ، آب برنج را تا سطح صاف برنج خالی کنید تا آب روی برنج نباشد و فقط تا سطح بالایی آب باشد، در این صورت می توانید برنج را فردا بپزید و بنوشید.
مدت زمان خیساندن برنج پاکستانی چقدر است؟
روش اول خیس برنج پاکستانی است. روش پخت به این صورت است که قبل از پختن برنج، آن را حدود یک ساعت در آب نمک خیس کنید.
اندازه قابلمه را با توجه به تعداد افرادی که می خواهند برنج بخورند انتخاب کنید. در قابلمه ای آب بریزید و بگذارید بجوشد. بعد برنجی را که در آب نمک خیس کردید بشویید و سپس برنج را داخل قابلمه بریزید.
مقداری آب پرتقال یا آبلیمو به برنج داخل قابلمه اضافه کنید تا برنج بعد از پخت کاملا شفاف و سفید شود. وقتی برنج در حال جوش آمدن است، یک فنجان آب سرد داخل قابلمه بریزید، به اندازه ای که روی برنج را بپوشاند.
سپس در این مرحله برنج را آبکش کرده و پس از آبکش آن را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید تا بپزد.
روش دوم طرز پخت برنج پاکستانی، کیه یا دمی پاکستانی است. در این روش پس از یک ساعت خیس کردن برنج در آب و نمک، برنج را شسته و در آب در حال جوش بریزید.
در نظر داشته باشید که با این روش باید آب کمتری به قابلمه اضافه کنید تا برنج بیش از حد پخته نشود. به این ترتیب می گذارید تا آب برنج تمام شود و آب آن را دور نریزید، بلکه برنج با آب داخل قابلمه پخته شود.
البته پخت برنج به روش کته یا دمی علاوه بر حفظ ارزش غذایی، ویتامین ها و مواد معدنی برنج، طعم نهایی برنج پخته شده به این روش بسیار بهتر خواهد بود.
تخلیه و دور ریختن آب برنج باعث از بین رفتن مقدار زیادی ویتامین و مواد مغذی برنج می شود.