کنسانتره آهن خشک فقط در مورد آهن کاربرد ندارد بلکه در مورد خوراک دام و طیور، مواد غذایی و غیره نیز مورد استفاده قرار میگیرد که ما در این محتوا به خواص کنسانتره آهن خشک خواهیم پرداخت این محصول بسیار با ارزش از سنگ آهن به دست می آید، کنسانتره به شکل پودر است و آن را از انواع سنگ معدن از جمله مگنتیت و هماتیت تولید می شود و رنگ آن سیاه می باشد، این محصول برای تولید آهن و کالاهای دیگر در ذوب آهن و صنعت فولاد استفاده می شود
برای تولید کنسانتره آهن امروز به دلیل پیشرفت تکنولوژی این کار راحت تر و با کیفیت بیشتر انجام می شود در مرحله اول تولید این محصول ابتدا سنگ آهنهایی که عیار متوسطی دارند و در ساخت آن از آب استفاده نشده است بهترین گزینه برای تولید کنسانتره خشک می باشد در مرحله دوم سنگ آهن را به وسیله دستگاه های در چند مرحله خرد می کنند تا پودر شود در مرحله آخر پودری که در مرحله دوم به دست آمده سرند می شود که همه ناخالصیهای آن جدا گردد و یکدست شود.
درادامه مقاله با آراد برندینگ همراه باشید.
همان طور که در بالا اشاره نمودیم کنسانتره آهن خشک خوراکی به صورت خوراکی وجود ندارد و در صنعت و صنایع فولادی به کار می رود این محصول در عیارهای مختلفی تولید می شود که هر چه عیار محصول بالاتر باشد از کیفیت و دوام بیشتری برخوردار می باشد
امروزه در کشور کارخانه های زیادی نسبت به تولید کنسانتره آهن خشک اقدام کرده اند که البته نوع خوراکی آن وجود ندارد، تولید پخش و عرضه ی آن در مراکز زیادی صورت می گیرد که این محصول کاربرد زیادی در صنایع مختلف دارد.
کارخانه کنسانتره آهن
همان طور که گفتیم این فرآورده کاربرد زیادی دارد که یکی از مهم ترین کاربردهای آن در ساخت فولاد و مشتقات آن می باشد، همچنین از این کنسانتره جهت ساخت این محصول در کارخانه کنسانتره آهن اسفنجی، گندله آهن و محصولات فلزی استفاده می شود. کارخانه کنسانتره آهن خشک خوراکی به ساخت نوع صنعتی آن اقدام می کنند و علنا نوع خوراکی آن در حال حاضر وجود ندارد همان طور که عنوان شد این محصول صادراتی در عیارهای مختلف تولید می شود و هر چه عیار بالاتر باشد دارای یکپارچگی، فرم ظاهری بهتر، حذف ناخالصیها و خلوص بیشتری می باشد و نیز خوب است بدانید که برای تولید محصول با کیفیت تر نیاز به دقت و هزینه ی بیشتری است که در هزینه ی نهایی تولید نقش بسیار زیادی را ایفا می نماید.
آهن خالص از کیفیت بالا و از جنس سختی تشکیل شده است که حذف موارد بسیار افراطی، آهن در حالت جامد آن مانند تمام فلزات دیگر، پلی کریستالی است که شامل بسیاری از کریستالها می باشد که در مرزهای خود به یکدیگر متصل هستند.
آهن به شکل خالص نرم است و به طور کلی به عنوان یک ماده پرکاربرد شناخته شده است که روش اصلی آن تقویت و تبدیل به کنسانتره آهن می باشد که با اضافه کردن مقادیر کمی کربن صورت می گیرد که تبدیل آن به راحتی انجام می شود.
این محصول با اضافه کردن کروم و برخی از عناصر الیاژی مانند نیکل تعریف می شود که این گاهی اوقات به عنوان کنسانتره آهن برای محافظت در برابر اکسید شدن طراحی شده است و همچنین کروم می تواند در معرض اکسیژن بدون انجام این فرایند قرار
تولید کنسانتره آهن
استرالیا و چین در مقام های اول و دوم تولید کنسانتره آهن قرار دارند و میزان تولید این محصول در این کشورها به ترتیب 393 و 340 میلیون تن می باشد، اما یک تفاوت قابل تامل در میان این کشورها وجود دارد که استرالیا صادر کننده محصول است ولی چین تمام تولید خود را مصرف می کند و هیچ صادراتی ندارد، به این دلیل که چین بزرگ ترین تولید کننده ی فولاد در جهان می باشد و به این محصول به شدت نیازمند است.
کنسانتره آهن، یک نوع آهن آسیاب شده است که به طور کلی بدون نیکل، اغلب دارای مقاومت در برابر خوردگی، گرما و ترک خوردگی بهتر نسبت به انواع معمول تر است که در ماشین لباسشویی، دیگهای بخار و معماری داخلی استفاده می شود.
لازم به ذکر است که، با مقاومت در برابر خوردگی فلزات استنیتی می تواند سخت تر به استحکام بالاتر، و بنابراین می تواند بسیار قوی شود زمانی که عناصر دیگر مانند آلومینیوم، مس و نیوبیوم اضافه می شود.
با توجه به کاربردهای بسیار زیاد کنسانتره آهن، می توان بهترین شکل پذیری را از لحاظ سازه ای داشت و یکی از رایج ترین کاربردهای روزمره آن در صنایع مختلف است که در آن برای ساخت ظروف اشپزی، چاقو و چنگال، لوازم اشپزخانه و لوازم خانگی مورد استفاده قرار می گیرد.